Friday, 1 June 2012

ottoke..?! how?! macam mana?!

Assalamualaikum dan halloo.. :)
hurmm hari ini kan first June..
sekarang, saya tengah sambung form6 aliran sains..
and then, saya ambil keputusan tukar kos ke arts..
sebab.. saya tahu saya xlayak dan tak mampu
dalam subjek math, apatah lagi kimia yang semua errr -_-
semua tak faham! huh..

but, my Dad and Mum macam tak suruh tukar kos..
"sayang lah sains"
sayang lah sangat.. kalau saya stret A plus, okay.. saya continue!
and so.. arts, saya pilih Ekonomi.. although saya tak tahu langsung
tentang eko tu! tak ada asas la..
tapiii.. saya tak minat psv dan juga lah GEO..
haha.. so, just choose EKO la.. :)

and..and.. saya choose form6 sebab upu saya tak berjaya -_-
bukan rezeki kot.. tapi dad suruh merayu, merayu je laaa..

and today saya dapat news!
saya dapat politeknik Kuching..
pogram diploma teknologi maklumat (rangkaian)..
yes, saya minat IT .. tapi networking..
dan.. saya LANGSUNG tak terfikir pun nak masuk poli..
my dad suruh isi last day, saya just isi...
*semuadadsuruh-_-*

dan...sekali lagi dalam dilemma..
macam mana nak pilih ni..
yaa.. dah buat solat istikharah..
dan masih tak tahu mana satu..

kalau poli.. saya takda aim pun. dulu saya cuma aim UITM ..
tak dapat uitm..
then, hari tu inform Dad cakap dapat poli..
"form6 dapat berhenti kan..?" oh no! dad terus ask that question..
then, dad ckp kalau MUkah lebih dekat..
tapi berhantu -_- haha..
and then.. kos dekat poli tu mmg saya minat.. tapi networking..
i dunno how la..
and my bro study there too..
*mestinyaxsukasamangnadiknya-_-#

and then.. form6.. i want to stay in form6.. mybe..
because.. arts kan.. ada bm, kan saya nakkk sangat jadi penulis..
so I have to learn more about Malay Language.. aniya? :)
daripada menulis kan dapat sampaikan dakwah..
dan.. saya memang sukaaa menulis.. :)
and I wanna create my own novel , inshaAllah!
dalam form6 ni juga.. saya study dekat sekolah baru.
dan saya perlu teruskan DnT kepada adik2 di situ..
so, so hard la nak tinggalkan dorang..
dan juga rakan-rakan yang sentiasa jaga tepi kain saya.. :)
ahh.. so hard to make decision..

and so ada pengajian perniagaan!
saya pun ada minat dalam bussiness ni..
sebab.. bissness sekarang kan ramai non-muslim..
so, nak ke kita duit kita asyik masuk pocket orang non-muslim..??
nak jugak majukan ekonomi islam kan..? huhu..
dan kalau orang islam sendiri yang berbisnes,
barangan dijamin halal kan..
imagine la kalau ada bank islam yang betul-betul 
suci dan bersih dari RIBA! wah.. kan bagus tu!
dan pakaian2 yang daripada sumber yang halal..
apatah lagi makanan dan minuman.. halal dijamin pasti!
ekonomi kan.. boleh juga saya memahami macam mana ekonomi
negara dan islam.. huhu.. inshaAllah..

yess.. mesti dah tahu kan cita-cita saya..
saya memang nak jadi penulis.. juga jika ada rezeki nak juga buka bisnes :D
and.. saya minat IT jugak..
nak juga jadi professional dalam IT!
so thats.. daripada menulis, bisnes dan juga bidang IT.
saya dapat teruskan DnT.. (dakwah dan tarbiyah)..
kan..

so, the conclusion..
ahh.. i dunno!!
bincang.. emm.. u tak faham lah..
hmm..
if u care.. hehe.. give suggestion for me okay.. :)
and.. hope Allah permudahkan urusanku..
inshaAllah :')
and by the way.. gudluck to all yang nak sambung study..
buatlah pilihan yang terbaik .. eh!
*makanyalomtaukmilihnecgekaaa!*



Sunday, 11 March 2012

suggest me!!

hye all.. how are you..
so sorry lama tak update..
cause.. busy with the Zill Qayyim blog..
hehe..

umm. i have a request..
what should i post in this blog..
the title of this blog is ..
Life after 5..
means my life after form5.. hihi..

so, do you have some idea..??
suggest me okay!
credit for you.. :)

thats all i think..
thank you.. :)

saranghae..saranghae.. chingu!!

Wednesday, 11 January 2012

fever.. when is it??

annyong!
see the title above?
hihi..
fever..
when always u got ur fever..?
me..
u ask me??
oh, i'm a weak person..
easy got fever..

fever may attack me when i'm really weak..
loss many water and then, fever comes with cough and flu..
hmm..
but, kadang-kadang..
demam datang before "tut" haha.. girl paham lah!
hihi..
other than that..
fever also comes when someone close to me
want be apart from me.. like..
moved or transfer to other far place.. :'(
fever attack me at that time..
i'm experienced it often..
if not fever, i'll got flu attack..
although it in a hot day..
its rarely right flu in hot day..
if cold day, normal lah.. kan??

hurr..
i admit that i'm weak..
and easy get sick :(
huhu...
but fever that i experienced when someone moved
really hurt..
i'm weak all the part of my body..
just lying on the bed or sofa..
huhu..

but,,,
if i got fever, it's just last long in one day..
that one i'm grateful.. :P

thats me..
thats how i got my fever..
hihi..
just want to share with u guys,
not much ~

kamsahamnida for read!
credits for u!

FB BENGONG!

ee..fb ya...!!
maok ku deactive ka??!!
pahal nya mala jak blank!
ee... geram bha..
sbr2 juak...
tp bpa kali dh refresh xjuak maok!
asal nak comment, dah
tekan enter alu blank lah!
baru click update status,
alu blank juak!!
bweo?????!!!!!!
ottokajo??
:'(

best memory with them !

08012012...
          Assalamualaikum anda yg membaca!

Pagi ahad tu.. ish.. sweet memory built that day...
pagi tu kitaorang ber bulatan gembira..
kira rehlah lah jugak..
d pantai temasya..
eh.. xsuka nama ya..
d pantai tanjung Batu!!
weee..
mesti best kan rehlah and bulatan gembira
ssambil tengok air laut dengan ombaknya..
hihi.. eymah layap ngga ombak..
tp still dgr apa yg dikelakar oleh orang ..
haha.. menghayati bha..
hari-hari terakhir bersamanya..
santai2 jak.. we took pictures together.. :D
mesti lucu jak muka ku.. =.='

then, next destination..
idea nya juak... hehe
mekrang pergi raon-raon
g abf and ngga pelan mlng dr dekat..
eeee.. bkn sng org dpt ngga ya..
hihi.. bertuah oo..
but, appreciate it so much!
bangunan abf baru kck aie...
modern gk ya.. mcm condo jak tp x tggi la..

ngga pelan ya best..
dah nang ngga dr jarak dekat..
wee... best2..
nya mdh ya kira jaulah juak lah..
ya jauhlah first mekrang :D
sbb kira jaoh lah nak dr pusat bintulu.. haha.
nang best lah!
nya sempat gik jd ckg sebentar.. hehe..
pasal fizik..
okay2..
sapa dpt jawab ng A fizik nya lak.. (mlh muka)
haha
pahal org hanta gas asli kat btu tok g tmpt lain in liquid form..??
why? kenapa? bweo? pahal?
hahahaha..
sapa dpt jawab, credits for u..
hehe.. then, masa nak balit ya..
nya hanta ku blit rumah..
ucpn last nya..
ish2..
tp knk ku x ngis oo..??
mungkin sbb aku ngga nya
sentiasa smiling!
thats y i chose to foollow her..
juz cry in my heart..
hehe..

papa pun.. u r the best naqibah.. :)
jazakillahhu khairan khatira..
i love u fillah! and gonna miss u too..
:)









tok la gambar-gambarnya :)